Ο φόβος του blogging

Εδώ που τα λέμε δεν είναι και μικρή δουλειά να ξεκινήσεις ένα blog από το μηδέν…

Υπάρχει τόσο μεγάλη δόση πληροφορίας στο Ίντερνετ σχετικά με το τι πρέπει να κάνεις και τι πρέπει να αποφύγεις που είναι λογικό να μπερδευτείς, ειδικά αν δεν είσαι σχετικός. Και όλοι λένε ότι το βασικό είναι να ξεκινήσεις σωστά. Πίστεψέ με το βασικό δεν ειναι να ξεκινήσεις σωστά. Το βασικό είναι να ξεκινήσεις! Και αυτό μπορεί πράγματι να είναι τρομακτικό… Υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορεί να σε κάνουν να διστάζεις.
Ας δούμε τα πιο βασικά μέσα από την αληθινή μαρτυρία της Παναγιώτας Σ.
Maria Zappa-Kasapidi

Μην εστιάζεις στο φόβο σου

“Πάντα ήθελα να ακουστεί η φωνή μου, αλλά για ένα ντροπαλό άτομο όπως είμαι εγώ, αυτό έμοιαζε ακατόρθωτο. Καθόμουν σιωπηλή και παρατηρούσα τι έγραφαν οι άλλοι. Και φυσικά ζήλευα. Αλλά ο φόβος μου ήταν μεγαλύτερος. Μου στερούσε κάθε διάθεση για δράση."
Διάβασε τη λύση...

Δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις ...

«Και πες ότι τα ξεπέρασα όλα αυτά και ξεκίνησα… τι κάνω τώρα; Πέρασα πολλές ώρες διαβάζοντας το ένα άρθρο μετά το άλλο και το ένα βιβλίο μετά το άλλο. Για 18 μήνες! Πραγματικά θα ήμουν εκατομμυριούχος αν έβαζα στην άκρη ένα λεπτό για κάθε δευτερόλεπτο που έχασα"
Διάβασε τη λύση...

Ο φόβος της δικτύωσης.

“Πάντα με φόβιζε οτιδήποτε μπορεί να χαρακτηριστεί ως δικτύωση. Τα groups στο Facebook είναι τρομακτικά, και οι λίστες αλληλογραφίας και όλα αυτά τα e-mails ένας εφιάλτης. Ξέρω όμως ότι αν θέλω να γίνω ορατός πρέπει να είμαι εκεί... Ξέρω ότι δεν μπορείς να έχεις ένα επιτυχημένο blog μόνος σου". .
Διάβασε τη λύση...

Έλλειψη αυτοπεποίθησης

"Οι δεύτερες σκέψεις που σχεδόν πάντα κάνω για όλα τα πράγματα που προγραμματίζω με μπερδεύουν. Δεν μπορώ να αποφασίσω εύκολα ακόμα και για το πιο μικρό πράγμα. Είμαι σίγουρη ότι θα κάνω λάθος… Οπότε καταλαβαίνετε το μπέρδεμα και τον φόβο μου".
Διάβασε τη λύση...

«Και αν δεν αξίζει όλο αυτό;»

Παναγιώτα, το αν αξίζει κάτι, και πόσο αξίζει είναι τελείως διαφορετικό για τον καθένα μας. Για σένα η απάντηση είναι στο γιατί θέλεις να ξεκινήσεις ένα blog;

Για να κάνεις φίλους; Για να βγάλεις χρήματα; Για να χτίσεις μια κοινότητα; Για να αποκτήσεις περισσότερους πελάτες; Για να εντυπωσιάσεις με τη δουλειά σου μελλοντικούς εργοδότες και να πάρεις περισσότερες προσφορές εργασίας;

Σίγουρα πρέπει να έχεις ένα προσωπικό λόγο για να ξεκινήσεις το blog σου. Αλλά αν ο λόγος αυτός είναι μόνο προσωπικός και δεν ταυτίζεται με τα θέλω κι άλλων ανθρώπων, τότε κανείς δεν θα σε διαβάζει και εσύ θα χάσεις τo κίνητρό σου. Θα επιτύχεις μόνο αν αυτό που κάνεις θα ωφελήσει και άλλους….