Ο νέος σου εαυτός!

Τι είναι το Personal Branding και γιατί το χρειάζεσαι;

Πολύ θόρυβος γίνεται τελευταία για το Personal Branding… Τι είναι λοιπόν το Personal Branding; 

  • Είναι οι πρακτικές με τις οποίες οι άνθρωποι προωθούν τους εαυτούς τους, όπως θα έκανε μια εταιρεία για τα προϊόντα της.
  • Είναι μια συνεχής διαδικασία να “εγκαταστήσουν” μια συγκεκριμένη εικόνα του εαυτού τους στο μυαλό των άλλων.
  • Είναι η διαδικασία να γνωρίσεις τον εαυτό σου και το τι ζητάς από τη ζωή και τη δουλειά σου.  Να βρεις τρόπους να διακριθείς, να ξεχωρίσεις. Να βάλεις στόχους. Να προσθέσεις δεξιότητες ή να βελτιώσεις αυτές που ήδη έχεις, Αυτά το δυο-τρία πραγματάκια είναι που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις από το πλήθος, χωρίς όμως να χάσεις την αυθεντικότητά σου.

Είναι και κάτι άλλο… Η περίφημη δικτύωση.

Όταν ξεκίνησα να εργάζομαι δεν δούλευα μόνο… Έχτιζα και σχέσεις. Είχα και έχω πάντα στο νου μου ότι η δύναμη της δικτύωσης σου δίνει λύσεις μέσα από τις οποίες μπορούν να προκύψουν ενδιαφέρουσες προοπτικές που πιθανόν να ωφελήσουν και τα δύο μέρη. Ήξερα όμως ποια είμαι και τι μπορώ να προσφέρω. Δεν άλλαξα αυτό που ήμουν για να ταιριάζω σε κάποιο εργασιακό περιβάλλον. Απλά προσπάθησα να αποκτήσω τις δεξιότητες που μου ήταν απαραίτητες για το συγκεκριμένο περιβάλλον. Και πηγαίνοντας εκεί πήρα μαζί μου τον αυθορμητισμό μου, τα συναισθήματά μου και το πάθος μου για τη ζωή και τη δουλειά.

Στις μέρες μας η φήμη του καθενός από εμάς – online και offline – έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από ένα σχετικά φτωχό βιογραφικό και δείχνει ότι επένδυσες χρόνο και πιθανόν κάποια χρήματα για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να αποκτήσεις τα εφόδια που θα σε κάνουν ιδανικό για τη δουλειά που έχεις κατά νου.

Και αυτός είναι ο σκοπός μου. Να προσπαθήσω να σου μεταφέρω όσα θα σου φανούν απαραίτητα για να χτίσεις το δικό σου brand, τι δική σου φίρμα δηλαδή, ξεκινώντας από αυτό που πολλοί δεν κάνουμε ποτέ. Την ανάλυση των δυνατών και αδύνατων σημείων μας. Γιατί εκεί κρύβεται το μυστικό. Στην προβολή των δυνατών μας σημείων και τη βελτίωση των αδυναμιών μας.

Αν δεν γνωρίζεις τις αδυναμίες σου και δεν έχεις ένα δυνατό personal brand, βάζεις τον εαυτό σου σε μειονεκτική θέση από κάθε άποψη στην επαγγελματική αλλά και στην προσωπική σου ζωή.

To Personal branding (με απλά λόγια η προώθηση ή το πλασάρισμα του εαυτού μας) είναι πλέον προαπαιτούμενο για όποιον θέλει να προχωρήσει στην δουλειά του ή να βρει μια άλλη καλύτερη δουλειά και να γνωρίσει νέους ανθρώπους. Δείτε στη συλλογή κάτω τα βασικά βήματα.

Ενδιαφέροντα άρθρα από τη σελίδα μας

Γιατί το Personal branding σου είναι απαραίτητο;
Η χρήση των Social Media και το Personal Branding
Elevator Pitch - Παρουσιάζω τον εαυτό μου σε 1’;
"Branding is what people say when you are not in the room."
Jeff Bezos
Amazon's chief

Ξεκίνησε τη δημιουργία του νέου σου εαυτού μαζί μου!  Παρεχόμενες Υπηρεσίες

Tι λένε για σένα όταν δεν είσαι μπροστά; Αν ψάξω για σένα στο ίντερνετ τι άποψη θα διαμορφώσω; Και πού να ψάξω; Είσαι στο Linkedin ή ανεβάζεις μόνο στο Instagram και στο Facebook φωτογραφίες σου;

Τι σημαίνει για σένα επιτυχία; Ποιοι είναι οι στόχοι σου; Έχεις κάνει ποτέ μια swot ανάλυση του εαυτού σου;
Αν σου ζητήσω να μου στείλεις το βιογραφικό σου, τι θα δω;
Αν σε καλέσω για συνέντευξη θα έχεις τις σωστές απαντήσεις στις ερωτήσεις μου;
Μαρία Ζάππα-Κασαπίδη

(INTERACTIVE’S EDUCATION SEO, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ)

Έλα να δημιουργήσουμε μαζί την αληθινή εικόνα σου.

  • Να δούμε τους στόχους σου,
  • Να τους προσαρμόσουμε στις δεξιότητές σου,
  • Να δημιουργήσουμε το βιογραφικό σου και να δούμε σε ποιες εταιρείες θα το προωθήσουμε,
  • Να κάνουμε μαζί μια προσομοίωση της συνέντευξης, 

ώστε να ξεχωρίσεις και να διεκδικήσεις δυναμικά την επιτυχία.αι στο 

Το βιογραφικό είναι η πρώτη εικόνα που σχηματίζει ο HR manager για σένα. Πρέπει λοιπόν να είναι σωστά και επαγγελματικά γραμμένο. Με φρέσκο και μοντέρνο στυλ. 

Έλα να το φτιάξουμε μαζί! Κλείσε ένα ραντεβού σήμερα!

Συνοδεύει το βιογραφικό σημείωμα και συνήθως δίνει πληροφορίες οι οποίες δεν μπορούν να συμπεριλιφθούν στο βιογραφικό.

Ξεκαθαρίζει γιατί είμαστε κατάλληλοι για τη συγκεκριμένη θέση, και πολλές φορές ο HR manager αποφασίζει με βάση την επιστολή.

Εάν δεν έχεις χρόνο να παρακολου-θήσεις τα σεμινάριά μας για το βιο- γραφικό  ή να έρθεις για μια προσω- πική συνεδρία, τότε μπορείς να αγοράσεις ένα από τα έτοιμα βιογραφικά μας.

Κάλεσε για μια δωρεάν ενημερωτική συνάντηση
210 4930733 (10.00 - 21.00)

Ξεκίνησε μαζί μου τον Μαραθώνιο της προετοιμασίας σου για την αγορά εργασίας!

Πληροφορίες διεξαγωγής σεμιναρίων
& Προσωπικών παρεμβάσεων