Do you need your Personal Branding?

Τι είναι το Personal Branding;

Το Personal Branding δεν είναι άλλη μια προσπάθεια αυτοπροβολής. Βασίζεται στα χαρακτηριστικά του καθενός που τον διαφοροποιούν και εκφράζουν την μοναδικότητά του.

Πολλοί νομίζουν ότι το Personal Branding ανοίγει τις πόρτες για την επιτυχία και τη δόξα. Και γι αυτό είναι πολύ εύκολο να χάσουν την εστίαση στις ενέργειες που θα τους κάνουν να ξεχωρίσουν.

Αναρωτιέσαι ήδη τι να κάνεις; Πρέπει να ντύνεσαι διαφορετικά; Πρέπει να μιλάς κάπως αλλιώς; Έχουν σημασία αυτά που αναρτάς στο LinkedIn και στα Social Media. Έχει σχέση με αυτό που ονομάζουν «ψηφιακό αποτύπωμα”;

Ανεξάρτητα από την ηλικία, τη θέση, τον τομέα εργασίας ή το επίπεδο της καριέρας όλοι έχουμε το δικό μας Personal Branding. Είτε αυτό είναι «καλλιεργημένο» είτε όχι. Είμαστε οι CEO της επιχείρησης «Εγώ.inc» και το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να προμοτάρεις αυτή τη φίρμα! 

 

(Σχετικό άρθρο: Personal Branding – Τακτική αυτοπροβολής ή διαφοροποίησης; https://www.forthright.gr/personal-branding-its-not-about-self-promotion-its-about-self-differentiation/)

 

«Το Personal Branding συνδυάζει τα μοναδικά σου ταλέντα (δεξιότητες) με την προσωπικότητά σου, με τέτοιο τρόπο που όχι μόνο θα δηλώνουν την ύπαρξή σου, αλλά θα σε κάνουν να προτιμηθείς έναντι άλλων υποψηφίων. Πρέπει να είναι μια συνεχής διαδικασία για την «εγκατάσταση» μιας προσχεδιασμένης εικόνας σου στο μυαλό των άλλων».

(Andrew Ford - Personal Branding Expert and CEO of Social Star)

Ποιος είναι ο στόχος του Personal Branding;

Στόχος του Personal Branding είναι  το χτίσιμο εμπιστοσύνης  προς το άτομό μας και η δημιουργία φήμης που θα προκύψει από δικές μας στρατηγικές και ελεγχόμενες ενέργειες. Είναι η διαδικασία διαφοροποίησης του εαυτού μας. 

Γιατί χρειάζομαι να προβάλω τον εαυτό μου;

Στο σύγχρονο υπέρ-ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον το Personal Branding αποτελεί πλέον προϋπόθεση για τους εργαζομένου κάθε ηλικίας, βαθμίδας και ειδικότητας στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν ή να αναβαθμίσουν τη θέση τους.

Personal Branding και προσωπική επιτυχία.

Ο κόσμος σε βλέπει διαφορετικά εάν καταφέρεις να διαφοροποιηθείς, να ξεχωρίσεις, δημιουργώντας ένα ισχυρό brand για τον εαυτό σου. Αυτό μπορεί να σε οδηγήσει σε ισχυρές συνεργασίες και να σου ανοίξει πόρτες που μέχρι τότε ήταν κλειστές.

 

Το Personal Branding είναι η αυτόματη σύνδεση που κάνουν οι άλλοι με το όνομά σου. 

Κάθε tweet που κάνεις, κάθε status update που αναρτάς, κάθε εικόνα που μοιράζεσαι προστίθεται στην εικόνα σου. 

 

Τι σου αρέσει να κάνεις και τι χρειάζονται οι άλλοι

Χτίστε το brand σας με βάση αυτά που σας αρέσουν, με βάση αυτά που θέλετε να κάνετε, έχοντας πάντα κατά νου τι χρειάζονται οι άνθρωποι που είναι γύρω σας.

Γιατί αυτό είναι το σημείο που πολλοί κάνουν λάθος. Μένουν στο τι θέλουν αυτοί. Πχ λένε “μου αρέσει να παίζω κιθάρα και θέλω να βγάζω χρήματα παίζοντας κιθάρα όλη μέρα”. Ωραία! Αυτό γίνεται! Τι πρέπει να κάνεις; Σκέψου ότι οι άνθρωποι μπορεί να μην ψάχνουν για σένα (ακόμη)… μπορεί όμως να ψάχνουν  να μάθουν να παίζουν βασικές συγχορδίες στην κιθάρα ή ένα γνωστό τραγούδι.

Διάβασε τη συνέχεια στο άρθρο που θα βρεις στο blog της Interactive Education 

http://www.interactive-education.gr/blog/personal-branding2.html

 

Πρόταση προσωπικής αξίας: το μυστικό σου όπλο για να βρεις δουλειά!

Σίγουρα θα έχει συμβεί και σε σένα: σε κάλεσαν για συνέντευξη κι εσύ έκανες ό,τι μπορούσες. Πήγες στην ώρα σου, είχες προετοιμαστεί τέλεια, ήξερες τις ερωτήσεις που μπορεί να σου έκαναν, είχες ψάξει πληροφορίες για την εταιρία και για το άτομο που θα σου έπαιρνε τη συνέντευξη.

Παρόλα αυτά, η συνέντευξη δεν πήγε όσο καλά θα περίμενες. ..Τι συνέβη;

 Διάβασε τη συνέχεια στο άρθρο που θα βρεις στο blog της Interactive Education 

http://www.interactive-education.gr/blog/protasi-prosopikis-axias.html